Binlerce kişi, Türk bayraklarıyla, darbe girişimini lanetledi. Manisa Bisiklet Sporları Derneği üyeleri ise darbe girişimini protesto etmek amacıyla 15 kilometre pedal çevirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın, darbe girişiminin ardından halkı meydanlara çağırmasıyla başlatılan 'demokrasi nöbeti', Manisa'da da aralıksız sürüyor. Daha önce Manolya Meydanı'nda tutulan nöbetin yeri, caddelere taşan halkın trafiği olumsuz etkilememesi için dün geceden itibaren Cumhuriyet Meydanı'na alındı. Yaklaşık 3 bin kişi, ellerinde Türk bayraklarıyla bu kez Cumhuriyet Meydanı'nı doldurdu. AK Parti Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan, Şehzadeler Belediye Başkanı AK Partili Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Çerçi, Doğa ve Mille Parklar 4'üncü Bölge Müdürü Rahmi Bayrak ile sivil toplum örgütlerinin başkanları da nöbete destek verdi. Kimi vatandaşlar sandalyelere oturarak Türk bayraklarını sallarken, kimileri ise belediyeler tarafından kendilerine verilen hasırları serip yere oturarak nöbet tuttu. Şehzadeler ile Yunusemre belediyeleri, meydanda kurdukları çadırlarda vatandaşlara poğaça, çay, limonata, pilav ve çorba ikramında bulundu. Dağıtılan ikramlardan almak isteyen vatandaşlar zaman zaman yoğunluk oluşturdu.

AK Parti Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatlarıyla başladıkları nöbeti yine Cumhurbaşkanı'nın talimatlarıyla bitireceklerini belirtti.

DEMOKRASİ İÇİN PEDAL ÇEVİRDİLER

Manisa Bisiklet Sporları Derneği üyeleri ise darbe girişimini protesto etmek amacıyla Türk bayrakları eşliğinde 'Darbeye Hayır, Demokrasiye Evet' adı altında yaklaşık 15 kilometre pedal çevirdi. Manisa Valiliği binasının önünden gece başlayan bisiklet turu Doğu, İzmir, Mustafa Kemal Paşa ve 8 Eylül caddeleri üzerinden geçildikten sonra tekrar Valilik önünde son buldu.

Manisa Bisiklet Sporları Derneği Başkanı Yüksel Gemici, "Derneğimizin içerisindeki değişik ideolojideki insanlarımızın birlik ve beraberlik içinde olduğunu, tek vatanımız Türkiye'ye sahip çıktıklarını yaptığımız bisiklet turunda gösterdik" diye konuştu.
Editör: TE Bilişim