Manisa'da 7 öğrencinin bir fastfood restoranında yedikleri tavuk hamburgerden zehirlendikleri iddia edildi. İlgili firma bu iddiaları kabul etmezken, Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkililerinin fastfood işletmesinde denetim yaptıkları öğrenildi.
FİRMA KENDİNİ SAVUNDU
Çıkan haberler üzerine açıklama yapan fastfood restoranı yetkilileri, olayın ispatlanmamış olduğunu savunurken, yapılan denetimler sonucunda kendilerinin kusursuz bulunduğunu öne sürdü. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: "8 lise öğrencisinin tavuk ürünü tükettikten sonra zehirlendiğine yönelik iddialara ilişkin haberler yer almıştır. Yakın zamanda, aynı gün içinde ve sonrasında restoranımızda benzer başka bir vaka yaşanmamış olup iddia sonrasında restoran, Tarım Bakanlığı tarafından denetime tabi tutulmuş ve kusursuz bulunmuştur. Firmamız Türkiye'deki hızlı servis restoran sektörünün açık ara lideri olarak, tüm tedarik altyapısını yüzde 100 yerli iş ortaklarından karşılamaktadır. Türkiye'de 20 yılı aşkın süredir faaliyette bulunan firmamız tüm et ve tavuk ürünlerinin Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği'ne uygun bir şekilde hazırlanması hususunda gerekli hassasiyeti göstermektedir."
DENETİMLER YAPILDI
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre ise fastfood restoranında olayın ardından denetimlerin yapıldığı, ürünlerin ve saklama koşullarının kontrol edildiği öğrenildi. Kontrol edilen ürünlerden ise herhangi bir numune alınmadığı bilgisi edinildi.
POLİS VE SAVCILIK ZEHİRLENME İDDİASIYLA İNCELEME BAŞLATTI
Emniyet ve hastane kaynaklarından edinilen bilgiye göre de Manisa Devlet Hastanesi'ne saat 14.00 sıralarında fenalaşarak giden Ş.T. isimli öğrenciye zehirlenme teşhisi konulduğu, ardından alınan ifadesinde arkadaşları B.G., Y.A.T., P.B, Y.Y., B.Ö ve A.İ. ile söz konusu restoranda tavuk hamburgeri yedikten sonra fenalaştıkları, başka bir gıda tüketmediklerini beyan ederek şikayetçi oldukları öğrenildi. Konu ile ilgili Cumhuriyet Savcılığı'na bilgi verildiği ve tahkikat başlatıldığı da belirtildi.
Editör: TE Bilişim