MASKİ Genel Müdürlüğü, Gediz Havzası'nı özlenen günlerine kavuşturmak için çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdürüyor. Bu kapsamda, Turgutlu'nun evsel nitelikli atıksularını arıtacak olan atıksu arıtma tesisinin betonarme imalatlarında sona yaklaşıldı. Yüzde 90'ı tamamlanan betonarme imalatları sürerken, saha borulama, elektrik ve mekanik imalatlar da devam ediyor.
Tesiste inşaat çalışmaları büyük bir hızla ilerlerken, tesisin çevre düzenlemesi de yapılıyor. Tesis içi yollar, beton parke, bordür ve oluk imalatları da başladı.

"GELECEĞİMİZİ GARANTİ ALTINA ALIYORUZ"
Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ergün, Turgutlu'nun çehresini değiştirecek atıksu arıtma tesisinde çalışmaların büyük bir hızla ilerlediğini söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Atıksu arıtma tesislerinde yaptığımız hamlelerimiz ilimizin kaderini değiştirecek. Turgutlu'daki tesisimizin genel imalatının yüzde 60'ı tamamlanırken, betonarme imalatlarında sona yaklaşıldı. Yaptığımız örnek projeler ile ilçelerimizde faaliyete alacağımız tesislerimiz ekolojik dengeyi koruyacak. Geleceğimizi garanti altına alacak projelerimiz sayesinde Gediz Havzası'nın temizlenmesi yolunda üzerimize düşen görevlerden birini daha tamamlamış olacağız. Attığımız bu önemli adımlar Gediz'in temizlenmesine ve gelecek nesillere, hedefimiz olan Gediz'i eski balık tutulan günlerine ulaştıracak" dedi.
Editör: TE Bilişim