Tech World Zone adlı bir teknoloji sitesinin yaptığı teste göre, platforma sürekli yeni özellikler ilave eden Facebook bununla doğru orantılı olarak telefonların pilinin 5'te 1'ini tüketiyor.

Facebook'un mobil uygulamasının iPhone 6s'in şarjını yüzde 15 oranında azalttığı, Android cihazlarda ise bu oranın yüzde 20 olduğu belirtiliyor. Peki Facebook'u akıllı cihazlarınızdan silmenin dışında nasıl şarj tasarrufu sağlayabilirsiniz?

Sanılanın aksine arka planda çalışan uygulamaları kapatmak pil tasarrufu sağlamak yerine telefonunuzun daha çok enerji harcamasına sebep oluyor. Zira bu işlem sırasında iPhone'lar arka plandaki uygulamaları önce yeniden çalıştırıyor ve bu da cihazın normalden fazla enerji harcamasına sebep oluyor.

Bu nedenle ayarlar kısmında bulunan 'Genel' seçeneğinin içinde bulunan 'Arkaplanda Uygulama Yenile' seçeneğine tıklayarak kullanılmayan uygulamaları kapatmak iPhone kullanıcılarının şarj tasarrufu sağlamasına katkıda bulunuyor.

Sosyal medya devi Facebook, "internet.org" isimli projesi kapsamında 40 milyon kişiye internet götürdü. Facebook'un yaklaşık 3 sene önce start verdiği "internet.org" isimli projesi kapsamında İnsansız Hava Araçları (Drone) ile dünyanın ulaşılamayan noktalarına internet erişimi götürmek için kolları sıvamıştı.

Yunan mitolojisinden ilham alınarak Aquilaadı verilen ve maksimum 20 bin metre yükseklikte uçacak olan drone'ların önümüzdeki yıllarda daha geniş kitlelere internet erişimi sağlaması bekleniyor. Enerjisini güneşten alan ve bu sayede aylarca kesintisiz uçabilen drone'ların kanat genişliği bir Boeing 737'den biraz daha büyük, ağırlığı ise bir otomobilden daha hafif. Yaklaşık 1.5 milyar üyesi bulunan Facebook'un bu hizmeti sayesinde kullanıcı sayısını da hatırı sayılır oranda artırması bekleniyor.

Dünya üzerinde internete erişimi olmayan yaklaşık 4 milyar insanı hedef alan projenin ücretsiz olması ve gelişmekte olan ülkelerde dolaylı yollardan milyonlarca iş imkanı yaratması bekleniyor. Bugüne kadar birçok farklı uygulama tarafından özellikleri kopyalanan Snapchat için şimdi de Facebook düğmeye bastı. Uygulama içi kamera uygulamasını yenilemeye hazırlanan Facebook, son dönemin en gözde uygulaması Snapchat'teki arttırılmış gerçeklik efektlerine benzer efektler kullanacak.

Bu efektler arasında animasyon selfie maskeleri, kaplanmış grafikler ve farklı filtreler yer alacak. Facebook'un "yeni kamera" ismini verdiği uygulama içi kamera özelliğine, haber kaynağında ekranı sağa kaydırarak ulaşabilmek mümkün.

Bu arada yeni kamera özelliği ile haber tüneline içerik atabileceğiniz gibi, fotoğraflarınızı sadece belirleyeceğiniz kişilere göndermek de mümkün. Şu anda İrlanda'da bazı kullanıcılar üzerinde test edilen yeni kamera uygulaması, önümüzdeki günlerde global olarak tüm kullanıcılara sunulacak. Konuyla ilgili açıklama yapan Facebook Ürün Müdürü Sachin Monga, "Facebook'ta görsel paylaşımların eğlenceli, hızlı ve esnek olmasını istiyor" sözlerine yer verirken, bu özellikle birlikte Facebook'un son dönemde düşen paylaşım oranlarını tekrar yukarıya çekmek istiyor.
Editör: TE Bilişim