S.S 24 No'lu Salihli Şehir İçi Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Mustafa Baykal, Salihli'de toplu ulaşımda yeni dönemde, yeni uygulamaları da beraberinde getirdiğini ifade ederek, "Elektronik kartı olmayan otobüse binemeyecek. Çünkü yeni otobüslerde para geçmeyecek" dedi. Vatandaşlara kart konusunda duyarlı olmaya davet eden Baykal "Yeni araçlarımızın hizmete başladığında kart sıkıntısının yaşanmaması için Manisa Kart Mobil ekibi Kent Meydanı'nda Çarşamba, Perşembe ve Cuma günü hizmet verecek. Kart almak isteyen vatandaşlarımız ayrıca Maski veya Garaj Ulaşım Merkezi'nden de temin edebilir. Vatandaşlarımız kartlarını ise Aksoy Mahallesindeki Ekici Market ve Otogar'daki Ali Büfe'den gerçekleştirebilirler" dedi.

"KART ALMAYAN DAHA FAZLA ÖDEME YAPACAK"
Yeni, araçların, yeni güzergahlarda hizmet vereceğini belirten Baykal, "Vatandaşlarımız elektronik kart ile ödeme yapacak. Toplu ulaşım otobüslerine elektronik kart alarak binen vatandaşlarımız 1 lira 80 kuruş ödeme yapmış olacak. Eğer vatandaşlarımız kart almadan otobüse binerse, şoförden 2 lira 50 kuruş olan tek kullanımlık kart almak zorunda kalacak. Kısacası elektronik kart almayan vatandaşlarımız, daha fazla ödeme yapmak zorunda kalacak" şeklinde konuştu.

"MALİYETİ 8 MİLYON 820 BİN LİRA"
Manisa Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, il genelinde başlatılan toplu ulaşımda dönüşüm projesinin Salihli'de de hayata geçmek üzere olduğuna değinen Baykal, alınan 36 adet Karsan Atak Halk Otobüslerinin maliyetine de değindi. Baykal, 36 adet aracın tanesini 245 bin liradan olmak üzere toplam 8 milyon 820 bin lira karşılığında aldıklarını söyledi. Baykal, yeni araçların Salihli halkına ve kooperatif üyelerine hayırlı olmasını diledi.
Editör: TE Bilişim