5 bin kişilik aşurenin dağıtıldığı hayra, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Berk Mersinli, Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, Yunusemre İlçe Başkanı Zafer İkinci, il ve ilçe yöneticileri il ve ilçe kadın kolları ile gençlik kolları başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve partililer katılımlarıyla destek verdi. Peygamber efendimizin hicretinin aynı zamanda tüm insanlık alemine bir mesaj olduğunu belirten Özdağ, "Tüm peygamberler hicret etmişlerdir. Peygamber efendimiz Mekke'ye fethettikten sonra Müslümanlar hep iktidarda kalmışlardır. Araplarla, Türklerle, 1689 Viyana Bozgununa kadar hep iktidarda kalmışlardır. Ardından da İslam'ın 'Oku' emrinden uzaklaştıkları için bilgi ve doğru ahretlerini doğru okuyamadıkları için de son dönemlerde muhalefete düşmüşlerdir ve 300 yıldır İslam Dünyası geride kalmıştır. Hicri yeni yılımız yeni uyanışlara vesile olsun inşallah. Bilgi ve imanla, okumayla tanışalım. Geçmişte medeniyetimizin adı kitap, ilmihal, hal medeniyetiydi. Şimdi tekrar ilmihal, kitap ve hal medeniyeti Dünya'ya barış ve kardeşlik sunsun inşallah" dedi.
Bu ayın aynı zamanda Muharrem Ayı olması dolayısıyla ayrı bir öneme de sahip olduğunu belirten Özdağ, "Bilindiği üzere Müslümanların Recep, Şaban, Ramazan ve Muharrem gibi. Geçmiş olduğumuz ayda Hac mevsiminde Kurban Bayramı'nı idrak ettik. Bu kutsal ay ve mevsimlerde her türlü günahlardan kaçınmak gerekiyor. Bu önemli aylardan biri olan Muharrem Ayı'nı girmiş bulunuyoruz. 10 Peygambere 10 öğütün gelmiş olduğu ay. Bu nedenle bu ay aynı zamanda matemi Muharrem olarak andığımız Kerbela'nın yaşandığı bir ay. Hz. Ali ve Hz. Fatıma'dan olan çocukları Hz. Hüseyin ve Hz. Hasan'ın şehit edildiği ay olarak değerlendiriyoruz. Kerbela Dünya'da ki tüm Müslümanların ortak acısıdır. 680'li yıllarda meydana gelen bu olayı Binli yıllarda Müslüman olan Türklerin kendi aralarında ihtilaf konusu yapmaları doğru değil. Anadolu topraklarında yaşayan Türk milleti bu konuda kararını vermiştir. Ali, Haydar, Murtaza, Hasan, Hasan Hüseyin, Hüseyin isimlerini çocuklarını vermiş ve kullanmayı tercih etmiştir. Anadolu topraklarında, Orta Asya'da bir tek Yezid ismi yoktur. Bizim safımız Hz. Hüseyin'in yanıdır. Anadolu topraklarında Alevi'si ve Sunni'siyle, Kürdüyle, Türkmeniyle, Lazıyla Çerkeziyle herkesin bulunduğu yer Hz. Hüseyin'in yanıdır. Zaten Peygamber Efendimiz'in soyu da Hz. Ali ve Hz. Fatıma'nın soyundan devam etmiş. Hz. Hüseyin öldürülmesinden sonra sadece bir yaşındaki çocuğu Zeynel Abidin kurtarılmış. Oradan da Seyit ve Şerifler meydana gelmiştir. Osmanlı bu ehlibeytlere saygı duyduğundan vergi almamıştı. Hatta maaşa da bağlamışlardır. Muharrem Ayında Hz. Hüseyin ve Hz. Hasan'ı anıyor, kendileri rahmet diliyoruz" dedi.
Muharrem Ayı'nın girmesiyle birlikte evlerde yoğun bir şekilde aşure kazanlarının kaynadığını ifade eden Özdağ, "Aşure'de Müslümanlar olarak birlik ve beraberliğimizi pekiştirirken Muharrem Ayı anılıyor, Hz. Hasan ve Hüseyin Fatihalarla anılıyor. Bunların soyundan gelenler bizlerin birer emaneti aynı zamanda. Müslümanlar Peygamber Efendimize benzemek için oruçta tutarlar. Allah Ramazan ve Muharrem ayında tuttuğumuz oruçları kabul etsin. Bu aylar sadece Alevilerin değil aynı zamanda Sunnilerin de ayıdır. Gerçek Alevi gerçek Sunni, gerçek Sunni de gerçek Alevi demektir. Zaten insanları ayrıştırmaya kesinlikle müsaade etmemeliyiz. İslamiyet dünyasında Kuran'ı Kerim insanları üç sınıfta ifade eder; Müminler, Mümin olmayanlar, Münafıklar. O nedenle müminler ayı bu belirttiğimiz kutsal aylardır. Hz. Hüseyin de, Hz. Hasan da tüm Müslümanların acısıdır. " diye konuştu.
Editör: TE Bilişim