Turgutlu'daki hayvan barınağında hasta ve kötü görüntüsü sosyal medyada yayılan ve ardından hayvanseverlerin büyük tepki göstermesi üzerine bakıma alınan köpeğin son hali şaşırttı. Uyuz tanısıyla tedavi gören Husky cinsi köpek, dış parazit enjeksiyonlarıyla sağlığına kavuştu.
Turgutlu Belediye Başkanı MHP'li Turgay Şirin, köpeğin son halinin sevindirici olduğunu söyledi. Şirin, "İlçemizin hiçbir yerinde uyuz, hastalık saçan hayvanların sokaklarda başıboş gezmesini, çevre ve halk sağlığına zarar vermesini, yaralı ya da yavru hayvanlarımızın da ölüme terk edilmesini istemiyoruz. Turgutlu Hayvan Dosyaları (TURHAYDOST) Derneği'nin girişimleriyle de sponsor desteği bulma şansı yakalayan köpeğimiz artık sağlıklı bir şekilde normal yaşamına döndü. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
ŞİMDİ SAHİPLENME ZAMANI
Köpeğin sahibini beklediğini ifade eden Şirin, "Söz konusu hayvanımızın eski fotoğraflarını paylaşan herkesten şu anki halinin de paylaşıma açılmasını diliyorum ki belki sahiplenmek isteyen vatandaşlarımız olacaktır. Onun ve hasta tüm hayvanlarımızın sağlıklarına kavuşması dileğimizdi. Barınağımızı kapatmak yerine imkanlarımız dahilinde ihtiyacı olan her sokak hayvanımıza ulaşmaya çalışıyoruz. Bu konuda kamuoyunun da yakından takip ettiği üzere Büyükşehir Belediyemiz ile ilçemize modern barınak konusunda görüşüyoruz. Yer tespitimizi de kamuoyuyla paylaşacağız" diye konuştu.
Editör: TE Bilişim