Manisa'da Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla Manisa Şehzadeler Belediyesi Bedesten Çok Amaçlı Salon'da kutlama programı düzenlendi. Programa Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan ve çok sayıda din görevlisi katıldı. Program Sultan Camii İmamı Cemil Tombak tarafından okunan Kur'an-ı Kerim tilaveti okundu. Programın açılış konuşmasını yapan Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan, "Biz görevimiz gereği hep konuşan durumundayız. Hep konuşma yapan durumundayız. Bu konuşmalarımız okuyarak ve dinleyerek yerine getirilirse çok faydalı oluyor. Biz bu işin gerisinde iyi okuyorsak ve iyi okuyanları dinliyorsak bizim konuşmalarımızın da bir kıymeti harbiyesi oluşuyor. Ama biz okumadan ve dinlemeden konuşuyorsak onun hiçbir kıymeti harbiyesi olmuyor. Değer oluşturmuyor. Gündem oluşturamıyor. Biz çok okumalıyız. Çok dinlemeliyiz. Gerektiği kadar da konuşmalıyız. Bizim esasen etkili olan yönümüz konuşmalarımız değildir. Tavır ve davranışlarımız duruşlarımızdır. Tercihlerimizdir. Dolayısıyla biz gerektiği yerde gerektiği kadar konuşalım ama bundan da daha tesirli ve önemli olan tavır ve davranışlarımızı hayat standartlarımızı yeniden gözden geçirelim. Dolayısıyla bu hafta bizim biraz az konuşup çok dinleme haftamız olsun" dedi.

‘EYLEM VE SÖYLEMLERİNİZE DİKKAT EDİN' UYARISI
Konuşmasında din görevlilere uyarılarda bulunan Cihan, "Mihrapta, mimberde, kürsüde görev yapan arkadaşlarımız olarak hep beraber şunu düşünelim; kim ki mihraba sadık kalmış, kürsünün hakkını vermeye çalışmış, mimberin hakkını vermeye çalışmış, camii içerisindeki o ulvi makamlara layık olmaya çalışmışsa çevresinde hep itibarlı olmuştur. Allah göstermesin bu ulvi makamlara yakışmayacak söylem ve eylem içerisinde hayat tarzı içerisinde olanlarımız da hep perişan olmuştur. Böyle olmaktan, ikinci şıkka ait olmaktan o daire içerisinde olmaktan hep beraber Allah'a sığınmamız gerektiğini ifade ediyorum" diye konuştu.
Program Celal Bayar Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yardımcı Doçent Doktor Temel Kacır tarafından ‘Cami ve Kitap' konulu konferans verildi.
Editör: TE Bilişim