Kayseri’de 13 askerin şehit olduğu terör saldırısı ardından Manisalılar, AK Parti İl Gençlik Kolları’nın organize ettiği teröre lanet yürüyüşüne katıldılar. Vatandaşlar dev Türk bayrağıyla teröre tepkisini gösterirken, attıkları sloganlarla birlik çağrısı yaptı. Yürüyüşte konuşan AK Parti MKYK üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, “Bunlar askerimizin polisimizin karşısında ancak eteklerini giyip kaçarlar” dedi.
Teröre tepki yürüyüşü için Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelen binlerce Manisalı, 7’den 70’e ay yıldızlı bayraklarını alarak Tarzan Meydanı’na yürüdü.
Yürüyüşte vatandaşlar ‘Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez’, ‘Tek Vatan Tek Bayrak’ sloganları atarak tekbir getirdiler.
İL BAŞKANI TERÖRE TEPKİ YÜRÜYÜŞÜNE KATILMADI
Teröre tepki yürüyüşüne AK Parti Manisa Milletvekilleri Murat Baybatur ve Recai Berber, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ve AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Ender Gök de katıldı. Yürüyüşe AK Parti Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan’ın katılmaması dikkat çekti.
“OSMANLI, ÇANAKKALE VE 15 TEMMUZ RUHUYLA…”
Yürüyüş sonrası Tarzan Meydanı’nda açıklama yapan AK Parti Manisa İl Gençlik Kolları Başkanı Ender Gök, “Bu yürüyüş ümmetin, milletin yürüyüşüdür. Bugün bu yürüyüş burada Osmanlı ruhuyla, Çanakkale ruhuyla, 15 Temmuz duruşuyla gerçekleşmiştir. Bu millet alçaklara geçit vermeyecektir. Bayrağımıza vatanımıza milletimize sahip çıkıyoruz” dedi.
“ASKERİMİZİ POLİSİMİZİ GÖRÜNCE ETEK GİYİP KAÇARSINIZ!”
AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, “Türkiye Cumhuriyet döneminden bu yana böylesi saldırılar yaşamamıştı. Gezi’de yapmak istediler beceremediler, 17-25 Aralık’ta yapmak istediler beceremediler, 15 Temmuz’da yapmak istediler beceremediler. Doğu ve Güneydoğu’da hendek kazdılar ama o hendeğin içine gömüldüler. Doğu ve Güneydoğu’da askerimize, polisimize, korucularımıza ve sivil vatandaşlarımıza haince, kahpece, kalleşçe saldırdılar. Yine yetmedi, çarşı iznie çıkan arkadaşlarımıza kahpece, yüzsüzce saldırdılar. Bunlarda yürek yok. Bunlar erkek diye gezen etekliledir. Bunlarda göğüs göğüse adam gibi mücadele edecek yürek yok. Bunlar Mehmetçiğimizin ve polisimizin karşısında ancak etek giyip kaçarlar. İstediğiniz kadar saldırın, haince planlarla üstümüze gelin. İstediğiniz kadar DAEŞ’le, PKK’yla, FET֒yle saldırın ama bu millet Çanakkale ruhuyla, Kurtuluş Savaşı ruhuyla üstesinden gelecek. Bu kurduğunuz tuzakları başınıza geçireceğiz. Sizi inlerinize gömeceğiz ve bu asil bayrağı yere indirmeyeceğiz.” dedi.
AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber de terör örgütlerinin hain emellerine ulaşamayacaklarını belirtti.
Konuşmaların ardından teröre lanet yürüyüşü son buldu.
Editör: TE Bilişim