Manisalı işadamı Dündar Çiloğlu'na ait 3 şirket tarafından yaptırılacak olan ek bina için Manisa CBÜ Rektörü Kemal Çelebi ve hayırsever işadamı Dündar Çiloğlu arasında protokol imzalandı.
Dündar Çiloğlu'nun Çilkent Sitesindeki Ofisinde gerçekleşen protokol imza töreninde konuşan Manisa CBÜ Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi olarak göreve geldiklerinden itibaren yatırım anlamında büyük bir atılım içerisinde olduklarını belirtti. Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nin bir marka değerinin olduğunu ve bu marka değerini artırmak için daha kaliteli eğitim-öğretim hizmeti sunmayı önemsediklerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Çelebi, "Sağlık hizmetini Manisa ve çevresine en etkili bir biçimde sunabilmek için eksiklerimizi hızla tamamlama ve yeni yatırımları gerçekleştirme gayreti içerisindeyiz" dedi.
Yatırımları yapmanın bir taraftan kamu kaynaklarıyla diğer taraftan da Dündar Çiloğlu gibi hayırseverlerin katkılarıyla mümkün olduğunu vurgulayan Rektör Çelebi, konuşmasının devamında şunları söyledi:
"Devletimiz elbette yatırım için bize gerekli kaynakları aktarıyor. Ama biz şunu da biliyoruz ki devletimizin imkânları sınırlı. Yetmediği durumda elbette hayırseverlerin, Manisalıların yardımları ve katkıları büyük önem arz ediyor. Biz bu manada Manisa'daki hayırseverlerle Celal Bayar Üniversitesi Yükseköğrenim Vakfı Başkanı Rıza Akçalı ile birlikte görüşmeler yaptık. İşte bunun ilk sonucunu almış oluyoruz. Biz, Dündar Çiloğlu'nu Manisalı olarak eğitim ve sağlık alanında yaptığı okullarla zaten tanıyoruz ve biliyoruz. Bizim insanımızın bir vakıf kültürü var. Kazandığının büyük bir kısmını yine Allah yolunda insanlara faydalı olmak için harcıyor. Ne mutlu bizlere, bu değerler hala dipdiri ve canlı. Tabii ki bu şekilde yapılan hayırlar, onlar için hiç eksilmeyen sevap hanesinde sadaka-i cariye olarak yazılıyor. Sağ olsun Manisalı büyüklerimiz, hayırseverler bu konuda bizden yardım ve desteklerini esirgemiyor ve duyarlı davranıyorlar. Biz bu protokolü ilk olarak Dündar Çiloğlu ile yapıyoruz. İnşallah diğer hayırseverler ile bunun devamı gelecek. Kendisine üniversitemiz adına çok teşekkür ediyorum. Üniversitemiz, bu destek ve katkılarla arzu ettiğimiz yere gelecek. Manisa'ya yakışır hizmet veren bir üniversite olma yolunda hızla ilerleyecek."
Rektör Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, konuşmasın sonunda bu süreçte emeği geçen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bilal Gümüş, Vakıf Başkanı Rıza Akçalı, Başhekim Prof. Dr. Emin Kurt ve hayırsever Dündar Çiloğlu‘na teşekkür etti.

"GURUR VERİCİ"
Manisa CBÜ Vakfı Başkanı Rıza Akçalı ise, Manisa CBÜ Hafsa Sultan Hastanesi'ne Türkiye'deki ilk uygulamalardan olacak kanser hastanesinin yapılmasının Manisa için bir gurur olduğunu söyledi. Akçalı, Dündar Çiloğlu'nun Manisa için yapmış olduğu hizmetlere değinerek, "Manisa'da yetişmiş ve Manisa'da kazanmış bir iş adamının, üniversiteye Manisalı bir Rektörün bulunduğu bir dönemde bu yardımda bulunması Manisalılar olarak bizi gururlandıran, onurlandıran ve heyecanlandıran bir hadisedir. İnşallah bu protokol başka hayırseverlerimize de örnek olur. Açılışını da hep beraber yapmak umuduyla hayırlı uğurlu olsun" dedi.
Protokol, Rektör Prof. Dr. A. Kemal Çelebi ile Mas Turizm Ticaret Anonim Şirketi, Çiloğlu Kuyumculuk Turizm İnşaat Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi ile Manisa Özel Doruk Eğitim Öğretim Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi adına Dündar Çiloğlu tarafından imzalandı.

ÜÇ YILDA TAMAMLANACAK
Protokol çerçevesinde, ilk temel atımından itibaren üç yıl içerisinde tamamlanması planlanan bina, 5 bin metrekare kapalı alan kapasitesi ile Dündar Çiloğlu Onkoloji Bölümü Ek Binası adı altında hizmet verecek.
Editör: TE Bilişim