Ruhu ve bedeni birtakım yöntemlerle eğiterek bu yolla bedene ve ruhsal yaşama egemen olmayı amaçlayan Hint kökenli felsefe akımı yoga, çağımızda gerek iş gerekse sosyal çevrede stresin artması nedeniyle popülerliğini gün geçtikçe arttırıyor. Manisa Yunsuemre Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan yoga kursu ise yoğun talep görüyor. Kursiyerler, Yoga Federasyonu'na bağlı 12 yıllık Yoga Eğitmeni Bilgin Ergün Karadağ önderliğinde yoga yapmanın püf noktalarını öğreniyor.
Yoga yaparak kursiyerlerin fiziksel, zihinsel ve ruhsal anlamda rahatlamayı öğrendiklerini söyleyen Yoga Eğitmeni Bilgin Ergün Karadağ, "Burada kişiyi, fiziksel, zihinsel ve ruhsal anlamda rahatlamalarını; fiziksel olarak bedenlerini kaslarının esnemesini ve güçlenmesini sağlarken aynı zamanda da kendi farkındalıklarını ve günlük hayatın içerisindeki stresli bir ortamdaki yaşadığımız günlük zorluklarla nasıl baş edebileceğinizi kendi yöntemlerimizle bunu öğretiyoruz. Çok kısa zamanda gelen kursiyer arkadaşlarımızdaki değişimi çok net görebiliyoruz. Bizim doğarken bildiğimiz ama ne yazık ki endişeleri, kaygıları, yaşadığımız olumsuz olaylarla birlikte nefes alışveriş şeklimizin tekrar dengeli bir hale gelmesini sağlıyoruz. Burada doğru nefes alıp verme yöntemlerini tekrar hayatımızın içerisine sokuyoruz" dedi.
Yoga öğreterek kendi manevi yolculuğuna devam ettiğini sözlerine ekleyen Eğitmen Karadağ, "Kendi yolculuğumdaki değişimdeki süreçle birlikte son 12 yılda eğitmenli olarak devam ediyorum. Böyle kurumsal yerlerde de birçok kişiye ulaşabildiğim için maddi boyutundan ziyade manevi olarak kişilerdeki ruhsal değişimi, fiziksel değişimi gördükten sonra yola halen daha devam ediyorum" diye konuştu.

"BEYLERİN ARAMIZDA OLMASINA SEVİNİYORUM"
Çoğunlukla bayanlar tarafından ilgi gören yogaya Yunusemre Halk Eğitim Merkezi'nde açılan kurslarda erkekler de katılım gösterdi. Erkek ve kadın kursiyerlere aynı ortamda yoga yapmayı öğrettiği için mutlu olduğunu söyleyen Eğitmen Karadağ, "Yoga derslerimize kursiyer arkadaşlarımızdan özellikle bir ilk olan bu tür konularda beylerin aramızda olmasına müthiş seviniyorum. Çoğunlukla bayanların yoğun olduğu bir derslerimiz oluyordu. Bu anlamda güzel başladık. Bunun çok daha artacağına eminim" diye konuştu.

ERKEKLERİN YOGA İLGİSİ
Yoga kursuna eşiyle birlikte katılan kursiyerlerden Halil Göver, "Yoga'ya bugün geldim. Rahatlamak, rahat nefes almak, vücuda esneklik kazandırmak, daha sağlıklı yaşamak için yogaya geliyoruz" derken, eşinin stresli bir iş yaşantısı olduğu için kendi çabalarıyla yoga kursuna başlattığını söyleyen Seher Göver ise, "Çok gergin bir iş yaşamı var. Rahat düşünmeye, rahat karar vermek için bedeninin ve ruhunu dinlendirmesi gerektiğine ihtiyacı olduğunu düşündüm. Pek çok kez baskılarım sonucunda getirdim. Hocamız bizi de çok güzel yönlendirdi. Çok rahat bir ortam. Ayrıca Yunusemre Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün de bizlere böyle imkanlar sunduğu için onlara da teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
Uzun süredir Manisa'da yoga kursu açılması için beklediğini söyleyen erkek kursiyerlerden Ergin Berşin ise, "Bununla ilgili daha önce yetkililerden yeni kurs açıldığını duydum. İlk kayıt olanlardan birisi de bendim. İlk erkek olarak da bu yoga kursuna kayıt olan benim. İş yerindeki arkadaşlarıma da yoga kursuna katılmaları için teşviklerde bulunuyorum. Yoga daha çok bayanların ağırlıklı olarak yaptığı bir etkinlik olarak algılanır ama bence bunu sadece bayanların değil erkeklerin de katılımını sağladığı bir ortam sağlanmalı" dedi.

ERKEK KURSİYERLER ORTAMA RENK KATIYOR
Erkek kursiyerlerin ortama renk kattığı görüşünde olan yoga kursiyeri Seher Önder, "Özellikle erkek arkadaşlarımızın gelmesine çok sevindim. Çünkü benim de eşimin katılmasını çok isterim ama çalışıyor kendisi. Birlikte yoga yapmak, aynı havayı solumak, aynı şeyleri düşünmek, aynı olumluluğu düşünmek çok daha güzel olacağına inanıyorum. Hayata güzel bakmak, güzel yaşamak bir sanattır. Bu anlamda da Yunusemre Halk Eğitim Merkezi'ne çok teşekkür ediyorum" dedi.
Bazı kursiyerler ise yogaya mesleki gelişimlerine katkı sağlamak için başlıyor. Yoga kursiyerlerinden Psikolog Duygu Keskin, yogayı merak ettiğini ve kendi mesleğinde gelişme sağlamak amacıyla kursa başladığını belirterek, "Daha önce yogayla ilgili bir araştırmam olmamıştı. Merak ettiğim için başladım. Bölümümle de alakası olduğu için geldim. Keyifli bir uygulama. Herkese de tavsiye ediyorum" şeklinde konuştu.
Tüm Manisalılara yoga kursuna katılmaları çağrısında bulunan Yunusemre Halk Eğitim Merkezi Müdürü Aynur Özdemir, "Manisa'da ilk defa açılan bir kurs. Biz de göreve başladığımızdan beri yeni kurslar açmak amacıyla çalıştık. Ekip arkadaşlarımızla birlikte çok güzel bir grup oluşturduk. Yoga kursu da Manisa'da ilk kez açılan bir kurs. Tüm Manisalıları bu kursa bekliyoruz" ifadelerini kaydetti.
Editör: TE Bilişim