MANİSA Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, darbe girişiminin ardından il genelinde yapılan adli soruşturmalarla ilgili olarak kamu görevlisi, asker, emniyet mensubu, hakim ve savcılar olmak üzere bin 25 kişinin görevden uzaklaştırıldığı, 31 kişinin ise tutuklandığı açıklandı. 

Darbe girişimine yönelik görevden alma, uzaklaştırma, gözaltı ve tutuklu sayıları hakkında Manisa Valiliği yazılı açıklama yaptı. Yapılan yazılı açıklamada, İl Müftülüğü'nden 2, Diyanet Eğitim Merkezi Müdürlüğü'den 2, Emniyet Teşkilatı'ndan 118, Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan 14, Vergi Dairesi Başkanlığı'ndan 25, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinden 2, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 718, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'nden 2, Celal Bayar Üniversitesi'nden 102, İl Jandarma Komutanlığı'ndan 6 ve 34 hakim ile savcı olmak üzere toplam bin 25 kişinin görevden uzaklaştırıldığı açıklandı. 

Yazılı açıklamada ayrıca, İl Emniyet Müdürlüğü'nden 5, hakim ile savcılardan 16, İl Jandarma Komutanlığı'ndan 1 kişinin gözaltında olduğu, yine emniyet teşkilatından 9, hakim ile savcılardan 18, 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'ndan 2, İl Jandarma Komutanlığı'ndan ise 2 askeri personelin tutuklandığı belirtildi. İl Emniyet Müdürlüğü'nden 1, hakim ile savcılardan 9 ile Manisa Adliyesi'nde görevli 4 personelin ise adli kontrolle serbest bırakıldığı açıklandı. 

Buna göre Manisa'da il genelinde toplam 1025 kamu görevlisi görevden uzaklaştırılırken, gözaltında 22, tutuklanan 31 ve adli kontrollü olarak serbest bırakılan 4 kamu personeli olduğu belirtildi. 

Manisa İl Jandarma Komutanlığı'ndan İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Ahmet Çiçek ve Yüzbaşı Engin Kupan'ın tutuklanarak, İzmir Askeri Cezaevi'ne gönderildiği öğrenildi. 
İşte Manisa Valiliği tarafından açıklanan o liste:

Editör: TE Bilişim