Manisa Yunusemre ilçesinde Merkez Efendi ve Hafsa Sultan mahallelerinde oturan vatandaşlar Mimar Sinan Bulvarı üzerine üst geçit veya alternatif olarak alt geçit yapılması girişimleri yıllardır çözüm bulamaması üzerine çareyi camideki hoparlörlerinden halkı eyleme çağırmakta buldu.
Kalabalık bir grup, Merkez Efendi camisinde kıldıkları Cuma Namazının bitimiyle birlikte Mimar Sinan Bulvarını trafiğe kapatarak üst geçit ve alt geçit istek eylemini gerçekleştirdi.
Merkez Efendi Mahallesi Muhtarı Hikmet Bozkurt ile muhtar azalarının girişimleri ile aylardır geceli gündüzlü süren imza kampanyasında 1000'in üzerinde vatandaşın imzasını taşıdığı ‘Üst geçit' istek dosyaları Manisa Büyük Şehir Belediyesi ve Ulaşım Daire Başkanlığı ile Manisa Valiliğine teslim edildi. Tam 6 yıldır bir yanıt alamayan Merkez Efendi ve Hafsa Sultan sakinleri çareyi cami hoparlörlerinden halkı eyleme davet etmekte buldu.
Mahalle muhtarı Hikmet Bozkurt ve Merkez Efendi Cami Yaptırma Derneği yöneticilerin önderliğinde harekete geçen yüzlerce vatandaş üst geçit yapılması için Mimar Sinan Bulvarına akın etti.
Vatandaşlar "Üst geçit istiyoruz" sloganlarıyla birlikte Mimar Sinan Bulvarı üzerindeki yoğun trafiğin önünü kestiler. Burada araç sürücülerine "Sizlerle bir sorunumuz yok. Biz üst geçit istiyoruz onun için sizlerden biraz sabır ve anlayış bekliyoruz" şeklinde ricada bulundular. Araç sürücüleri vatandaşların üst geçit eylemine araçlarının kornalarını çalarak destek verdi.
Merkez Efendi Mahalle Muhtarı Hikmet Bozkurt; "Ben yıllardır bu mahallenin muhtarlığını üstleniyorum. Vatandaşların isteklerini dönemin belediye Başkanı ve şimdi ki Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün'e defalarca ilettim. Fakat yaptırıma yönelik bir yol kat edemedik. Vatandaşlardan gelen imza kampanyasıyla dilekçelerimizi bu kez de yazılı olarak başvuruda bulunduk. Ondan bir yanıt bulamadık. Bizde çareyi yol kapatma eyleminde bulduk. Vatandaşlarımızın bugün için yaz sıcakları kışında yağmurları var. Hadi onu da geçtik Mimar Sinan Bulvarının ortasında geçen demirlerin üzerlerine taşlar döşeyerek canlarını hiçe sayıp yolun karşı tarafına atlamak zorunda kalıyorlar. Bugün için ölümler olmaması bir mucize" şeklinde konuştu.
İzmir-İstanbul yolunun geçtiği Mimar Sinan Bulvarını geçici olarak trafiğe kapatan vatandaşların bazıları ise "Bu üst geçidin maliyeti bir insan hayatından önemli midir? Yıllardır bir hayırsever yapacak. Olmadı Ticaret ve Sanayi Odası yapacak dediler. Fakat üst geçidi ne yapan var nede olması yönünde girişimde bulunan. Bu eylemimizi inşallah ciddiye alırlar. Eğer olmazsa eylemlerimize farklı biçimde devam etmeyi düşünüyoruz" çağrısında bulundular.
Editör: TE Bilişim