Çocuk istismarı ve kadına yönelik şiddete dikkat çekmek isteyen Sadire Kahreman Hız, kendisine destek veren öğrenci ve kadınlardan oluşan grup ile birlikte Kent Meydanı'nda toplandı. 'Kadın düşmanlığına, cinsel saldırılara sessiz kalmayacağız' pankartı açan grup, 'Çocuklara uzanan eller kırılsın', 'Anayız bacıyız hakkımızı ararız', 'Susmadık, susmayacağız, tecavüze sessiz kalmayacağız' sloganları attı. Irmak bebekle aynı yaşta çocuğu olduğunu ve bu olayın kendisini çok etkilediğini söyleyen Sadire Kahreman Hız, basın açıklamasında şöyle dedi:
"Türkiye'de çocuk istismarı ile kadına yönelik fiziksel ve cinsel şiddetin boyutları her geçen gün artmakta, çocuklar ve kadınlar cinsel şiddetin trajik sonuçları ile baş başa bırakılmaktadır. Toplumsal cinsiyet eşitsizliğini giderme yönünde etkili ve kalıcı düzenlemeler yapılamayan toplumumuzda beden dokunulmazlığı ceza kanununda yer bulmakla beraber; adalet uygulamalarına yansımamış, cinsel saldırı ya da istismara maruz kalan kadın ve çocuklar, toplum ve adaletin uygulamaları ile yineleyici olarak yıpratılmış ve örselenmişlerdir. Sadece kadın ve çocuk mu? Okulda öğretmen, hastanede doktor ve hemşire her kesim şiddet mağduru, toplumda suç işleme oranı gittikçe artmakta."
Irbak bebeğin tecavüze uğraması ve öldürülmesi olayını hatırlatan Hız, çocukları sokağa çıkarmaya, okula göndermeye korkar hale geldiklerini anlatırken, şöyle devam etti:
"Toplum olarak psikolojik bir baskı altındayız. Çocuklara yönelik her türlü cinsel istismar ve şiddete karşı önlemler alınmalı, artık toplum olarak her türlü şiddetin karşısındayız. Korkarak yaşamak istemiyoruz. Toplumun duyarlılığını daha net bir şekilde göstermesi gerektiğine inanıyor, toplumun tüm kesimlerini sivil toplum kuruluşlarını her türlü şiddete, kadına ve çocuklara yönelik cinsel istismar ve şiddete karşı tek yürek olmaya çağırıyoruz. Sayın cumhurbaşkanımıza sesleniyorum. Biz kadınlar anayız, bacıyız. Bu ülkenin geleceğine harç koyan insanlarız. Lütfen kadınlarımıza ve çocuklarımıza yönelik şiddet son bulsun. Ne gerekiyorsa yapın. Biz sizin arkanızdayız. Suçlular cezasız kalmasın."
Editör: TE Bilişim