Yunusemre Belediyesi tarafından Laleli Mahallesi Pazaryeri yanında bulunan yeşil alan yapılan kentsel dönüşüm ofisi vatandaşı isyan ettirdi. Mahalle halkının sesi olan muhtar Bedriye Pehlivan, "Pazaryerinin yanına, prefabrik bir bina yapılabilirdi. Bize bu konuda maalesef kimse bir şey sormadı. Yunusemre Belediyesi, ofisi dikmek için ağaçlara kıydı." dedi.
Yunusemre Belediyesi tarafından Laleli Mahallesi'nde bulunan pazaryerinin yanında, yeşil alanda yapılan kentsel dönüşüm ofisi mahallelinin tepkisini çekti. Mahalle halkı ağaçların kesilerek yerine yüksek maliyetle betonarme bina yapılmasına isyan etti. 

"PREFABRİK YAPSAYDINIZ"
Mahalle halkı adına açıklama yapan Laleli Mahalle Muhtarı Bedriye Pehlivan, yeşil alana zarar verilerek yapılan betonarme binayı mahalle olarak olumlu karşılamadıklarını belirtti. DSİ'ye defalarca başvurdukları halde kapatılamayan derenin kapalı kısmına Yunusemre Belediyesi'ne bina yapım izninin hangi koşullarda alındığının da merak edildiğini vurgulayan Pehlivan, "Mahalleli durumdan rahatsız. Yeşil alan üzerine yüksek bir bina yapıldı. 320 bin TL civarında bir maliyetinin olduğu söyleniyor. Geçici bir kentsel dönüşüm ofisi için bu kadar paralar harcamak anlamsız. Prefabrik bir binayla bu iş çözülebilirdi." ifadelerini kullandı.

DOĞAYA ZARAR VERİLDİ
Laleli Mahallesi içerisinde binanın yapılabileceği alternatif alanların da mevcut olduğunu kaydeden Pehlivan, "Pazaryerinin yanına, prefabrik bir bina yapılabilirdi. Bize bu konuda maalesef kimse bir şey sormadı. Yunusemre Belediyesi'nin yaptığı binanın yakınlarında bulunan Avcılar Kulübü ve büfeler var. Onlar bile betonarme bina değil. Doğaya zarar verecek şekilde planlanmadı. Ancak Yunusemre Belediyesi, ofisi dikmek için ağaçlara kıydı." şeklinde konuştu. 

GÖRSEL AÇIDAN DA KÖTÜ
Binanın 6 metrelik yüksekliğiyle görsel açıdan da kötü bir görüntü oluşturduğunu söyleyen Pehlivan, "Vatandaşımızın da bizim de şikayet ettiğimiz konular aynı. Maalesef, vatandaşımızın elinde bulunan yeşil alanlar bu şekilde heder ediliyor." dedi.

BİNA PEŞKEŞ ÇEKİLECEK İDDİASI
Öte yandan bazı mahalle sakinleri, binanın özellikle betonarme yapıldığını ve kentsel dönüşümün tamamlanmasının ardından birilerine peşkeş çekileceğini iddia ettiler.
Editör: TE Bilişim