15 TEMMUZ gecesi yaşanan darbe girişiminin ardından detaylar ortaya çıkıyor. Fethullah Gülen cemaati tarafından gerçekleştirildiği ortaya çıkan darbe girişiminin ardından, evinde, Fethullah Gülen'e ait olan kitaplar olanlar da kendi önlemini almaya başladı.Yozgat'ın Sorgun İlçesi'nde bir ihbarı değerlendiren jandarma ekipleri, Aşağıcumafakılı Köyü yol güzergahında bir çeşme başında Fetullah Gülen'e ait 560 kitap buldu. Sorgun İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, çeşme başında şüpheli koliler bulunduğu ihbarı üzerine harekete geçti. Jandarmalar, olay yerine giderek yaptığı incelemede, koliler içerisinde, 'Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması' lideri ve darbe girişiminin elebaşı olarak Türkiye'nin ABD'den iadesini talep ettiği Fethullah Gülen'e ait 560 kitap buldu. Olayla ilgili soruşturma devam ederken, FETÖ yandaşlarının, yapılan operasyonlar nedeniyle panikleyerek ellerindeki kitap ve dokümanları elden çıkartmaya başladıkları değerlendirildi.
YAKARKEN YAKALANDILAR
Muğla'da cemaate ait bir kolejin bacalarından ve bahçesinden çıkan dumanlar sonrası Menteşe İlçe Jandarma Komutanlığı'na yapılan ihbar sonrası bazı evrakların yakıldığı ortaya çıktı. Edinilen bilgiye göre Menteşe İlçe Akçaova mahallesinde Gülen cemaatine ait Piri Reis Koleji'nin baca ve bahçe bölümünden dumanlar yükselmeye başladı. Dumanları fark eden vatandaşlar Jandarmaya ihbarda bulundu. Menteşe İlçe Jandarma Komutanlığı'na ait ekipler okula geldiklerinde 4 kişinin bazı evrakları yaktığını tespit etti. Okula Jandarma Olay Yeri İnceleme ekibi çağrıldı. Yakılan evraklar arasında muhasebe ve personele ait evraklar ile Fethullah Gülen'e ait kitaplar ele geçirildi. Evrakları yakarken jandarma tarafından suçüstü yapılan H.Z., S.C, S.O. ve Ü.G. isimli dört kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan isimlerden ikisinin öğretmen, ikisini de şirket personeli olduğu öğrenildi. Şüpheliler gözaltına alındıktan sonra Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildiler. Şüphelilerin sorgularının ardından adli makamlara çıkarılması bekleniyor.
ORMANLIK ALANDA BULUNDU
Bir vatandaşın haber vermesiyle polis ekipleri kitapların bulunduğu alanda inceleme yaptı. Fethullah Gülen'e ait kitapların yanı sıra Risale'i Nur külliyatından bazı kitapların da olduğu görüldü. Darbe girişiminin ardından atıldığı değerlendirilen kitaplar toplanıp 4 poşete konularak Emniyet'e götürüldü.
Editör: TE Bilişim