Manisa’da, Yunusemre ve Şehzadeler olarak ayrılan merkezimizde yoğun bir çalışma var. Manisa Büyükşehir Belediyesi, bir gün bir bölgeyi kapatıyor yolları düzenliyor, bir gün başka bir bölgeyi. Haliyle şehir merkezinde trafikte yoğunlaşma ve sıkışıklık söz konusu oluyor. Tabi bu sıkışıklığın, bu çalışmaların neden yapıldığı noktasında bir takım soru işaretleri var vatandaşlarımızın kafasında. 

Haliyle Büyükşehir Belediyesi Basın biriminden gelen haberler nedeniyle konuya vakıfım. Ama yine de tüm sorularıma yanıt bulmak için Büyükşehir’e gittim. Yol Yapım Onarım Dairesi ve Fen İşleri Dairelerinde bu çalışmaların detaylarını aldım. 

Birkaç ay içerisinde Manisa ulaşımında yepyeni bir dönem başlıyor. Sevgili dostum Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa’ya elektrikli otobüs sözü vermişti hatırlarsınız. İşte bu söz kısa zaman içinde yerine geliyor. Bu otobüslerin geçeceği yolların ve güzergahların modernleşmesi için başlatılmış bu çalışmalar. Manisa Büyükşehir Belediyesi ekipleri gece-gündüz demeden bu çalışmaları tamamlamak için adeta canla başla çalışıyor diyebilirim. 

Ne kadar süreceği konusunu da yetkililere sordum. Yaklaşık 45 gün gibi bir takvim varmış planlamalarında. Bunun bir bölümü gitti. Ortalama 1 ay içerisinde Manisa’da modern yollarda modern, yerli üretim ve doğa dostu elektrikli otobüsler Manisa caddelerinde hizmet vermeye başlayacak. Güzel şeyler olması için biraz sıkıntı yaşanabiliyor. Ama biraz sabır gösterdikten sonra her şey güzelleşiyor. Şimdiden hayırlı olmasını diliyoruz. İnşallah yapılan çalışmalar da kazasız bir şekilde biter.